Vražda v Klánovickém lese: Policie je opět na místě ve velkých počtech, probíhá pátrací akce

V Klánovickém lese probíhá rozsáhlá pátrací akce. (19.12.2023)

Autor: Pavel Krejčí

19. prosince 2023 8:54

Desítky policistů jsou od úterního rána v pražských Klánovicích, kde v pátek došlo k dvojnásobné vraždě, kdy jednou z obětí je malé dítě. Na místě probíhá rozsáhlá pátrací akce, potvrdila policie na sociální síti. Místní by proto neměli vstupovat do lesa. 

"V Klánovickém lese dnes probíhá bezpečnostně pátrací akce," uvedla policie před půl devátou na sociální síti X. Zároveň sdělila, že právo na poskytování informací ohledně případu si vyhradilo pražské městské státní zastupitelství. "Proto již nejsme oprávněni k věci poskytovat další informace," dodala. 

"Prosím, pokud to není nezbytně nutné, nevstupujte dnes do lesa," vyzvala starostka městské části Praha-Klánovice Alena Kolovrátková místní obyvatele prostřednictvím facebooku.

Policie už v pondělí ujistila Pražany, že na případu pracují desítky nejzkušenějších kriminalistů s pomocí kolegů z Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování policejního prezidia. Místní obyvatelé byli zároveň upozorněni na zvýšenou přítomnost strážců zákona v okolí Klánovického lesa.

"Do Klánovic jsme vyslali policejní hlídky a kolegy na koních, kteří v rámci posíleného výkonu na oblast dohlíží a zajišťují tam bezpečnost," napsala policie v pondělí. 

"Dosud jsou v Klánovicích vidět vozy české policie, které projíždějí či jen postávají u Klánovického lesa. Klánovičtí hltají každou informaci o páteční tragédii, ale policie je v rámci vyšetřování skoupá na bližší informace," uvedl o uplynulém víkendu pro EuroZprávy.cz jeden z místních obyvatel, který si nepřál být jmenován.

Dodal, že i samotný vstup do lesa je aktuálně velkým předmětem diskusí na sociálních sítích. Policie podle místních obyvatel vyslýchala i některé sousedy, kteří bydlí v nejbližším okolí nálezu dvou mrtvých těl. "Policisté prohledávali místní ubytovnu, kde bydlí především cizinci," dodal obyvatel Klánovic.

K dvojnásobné vraždě došlo v pátek odpoledne, policie přijala oznámení na tísňovou linku v pátek kolem 15. hodiny. Svědkyně uvedla, že v klánovickém lesním porostu zaslechla několik výstřelů a objevila dvě mrtvá těla. Prvotní informace pak sice hovořily o tom, že nehrozí další nebezpečí, následně ale na místo přiletěl vrtulník s termovizí kvůli probíhajícímu pátrání. Oběťmi jsou muž a malé dítě.

Témata: vražda v Klánovickém lese (2023) Praha Policie ČR