Vražda po hádce dvou mužů: Muž odjel z místa činu, ale policii neunikl!

Policie ČR, ilustrační foto

Autor: Jan Hrabě

21. října 2024 20:20

Případ muže, který jednu ženu zabil a u druhé se o to pokusil, není jediným, který v posledních dnech zaměstnal kriminalisty z Plzeňského kraje. Tragicky skončil sobotní konflikt dvou mužů na Tachovsku, kdy mladší z nich podlehl zraněním, která utrpěl. Starší z mužů čelí obvinění z vraždy. 

Policie přijala oznámení v sobotu krátce po 13. hodiny. Obrátila se na ni žena, jejíž partner byl napaden a vážně zraněn. "Konfliktu měla předcházet hádka spočívající v tom, že jeden z mužů nemohl cestou projet kvůli automobilu druhého z nich," uvedl policejní mluvčí Ondřej Hodan s tím, že konfliktu nepředcházel střet vozidel bočními zrcátky, jak napsala některá média. 

Na místo vyrazili policisté, kteří u šestapadesátiletého muže zahájili laickou resuscitaci, v níž po příjezdu pokračovali záchranáři. Muž přes veškerou snahu zdravotníků svým zraněním podlehl. 

"Podezřelý čtyřiasedmdesátiletý muž ihned po činu z místa odjel automobilem a hlídkám se ho podařilo vypátrat a zadržet zhruba za hodinu v nedaleké obci. Nalezli a zajistili u něj zbraň, kterou způsobil zranění poškozenému," popsal mluvčí.

Případ si převzali krajští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy. Vrchní komisař v neděli zadrženého muže obvinil a navrhl státnímu zástupci, aby obviněný byl stíhán vazebně.

Témata: Vražda Policie ČR Plzeňský kraj