Vražda na Karlovarsku: Policie popsala, co se v pondělí stalo

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

26. září 2023 15:15

Kriminalisté na Karlovarsku vyšetřují pondělní násilný trestný čin v Dalovicích, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z vraždy. Policie pracuje s verzí, že dvaapadesátiletý muž usmrtil o deset let mladší ženu a pak si sám vzal život. 

Policisté obdrželi v pondělí po půl druhé odpoledne oznámení o hluku a střelbě v jednom z bytů v Dalovicích. Kromě hlídek na místo vyrazila i pražská zásahová jednotka. Uvnitř byla nalezena žena bez známek života. 

"Následně bylo zjištěno, že k bytu dvaačtyřicetileté ženy měl přijít její dvaapadesátiletý bývalý partner s úmyslem jí usmrtit. Po vstupu do bytové jednotky měl muž ženě způsobit vážná střelná poranění na různých částech těla, kterým žena bohužel na místě podlehla. Následně měl muž, aniž by se zajímal o zdravotní stav dvaačtyřicetileté ženy, z místa okamžitě utéct," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Do následného pátrání se zapojily desítky policistů. Hledaný muž o pár minut později s osobním vozem Škoda havaroval na dálnici ve směru na Sokolov. "Po příjezdu policisté nalezli u havarovaného vozidla dvaapadesátiletého muže se střelným poraněním v oblasti hlavy a bez známek života. V místě dopravní nehody byla policisty zajištěna střelná zbraň," popsal mluvčí.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. V případě, že bude vyšetřováním prokázáno, že dvaačtyřicetiletou ženu opravdu usmrtil dvaapadesátiletý muž, bude případ odložen z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání, neboť pachatel zemřel.

Témata: Vražda Policie ČR krimi