Vražda, která ŠOKOVALA Německo. Chlapec (15) jde za mříže, zabil kamaráda

Německá policie

Autor: Jan Hrabě

28. srpna 2023 14:12

Obzvlášť smutným případem se v těchto dnech zabýval zemský soud v německém Hannoveru, když odsoudil k desetiletému trestu odnětí svobody teprve patnáctiletého mladíka za vraždu kamaráda. Chlapec bude pykat ve vězení pro mladistvé. 

Na případ upozornil server Merkur.de. Soud odsoudil pachatele také za dvanáct pokusů o vydírání. Proces byl neveřejný, takže bližší podrobnosti k rozsudku nemají novináři k dispozici. 

K samotnému případu násilné smrti čtrnáctiletého chlapce došlo letos v lednu ve Wunstorfu u Hannoveru na severu Německa. Kauza šokovala celou zemi. Oběť se tehdy sešla se stejně starým kamarádem kvůli hraní, domů už se ale nevrátila. 

Otec zavražděného jej nejprve nahlásil jako nezvěstného. Během policejního vyšetřování se vrah přiznal, že kamaráda zavraždil a ukryl jeho tělo do areálu bývalého zahradnictví, kde bylo nalezeno v únoru. Žalobci tehdy sdělili, že oběť byla svázána a ubita k smrti kameny. Pitva prokázala jako příčinu smrti úder tupým předmětem.

Státní zastupitelství v Hannoveru ovšem nyní naznačilo, že patnáctiletý trestanec mohl mít komplice. "Existují indicie, že činu mohl být přítomen nebo se na něm podílel další mladík," uvedla mluvčí. 

Témata: Policie Německo Německo Vražda soudy