Vrah z FF střílel po otci před zraky dcer! Zasáhl i matku, která se ho snažila zachránit!

Policisté zajistili místo tragické střelby na Filozofické fakultě UK. (21.12.2023)

Autor: Markéta Dosedělová

9. ledna 2024 18:58

Tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, při níž zemřelo 14 lidí, si vyžádala několik desítek zraněných, včetně rodiny ze Spojených arabských emirátů. Manželé Rowdah Al Mehrezi a Ahmed Ibrahim Obaid Ali Al Ali a jejich dvě děti ve věku 8 a 10 let byli zasaženi střelbou, když se nacházeli přímo v centru dění. Uvedl to server The National News s tím, že jsou v současné době v nemocnici, kde se léčí z vážných zranění.

Rodina ze Spojených arabských emirátů zažila chvíle hrůzy během dovolené v Praze. Při procházce vánočním hlavním městem se ocitli na špatném místě ve špatný čas. Během střelby mladého vraha na filozofické fakultě byl manžel Ahmed Ibrahim zasažen dvěma kulkami do ramene a klíční kosti.

Jeho manželka Rowdah okamžitě reagovala a odvedla své dvě dcery z dosahu střelce. Poté se vrátila ke svému manželovi, který volal o pomoc na zemi. Když se ale vrátila na místo, byla zasažena střelami do jater, střev a plic. Přestože jejich životy byly v ohrožení, podařilo se lékařům oba zachránit.

Podle informací Lidových novin se nyní nacházejí v Ústřední vojenské nemocnici ve stabilizovaném stavu. Koncem týdne budou přemístěni do Mnichova. Dcery jsou již doma a v pořádku.

Starší bratr postřelené ženy vyjádřil vděčnost za podporu od vlády Spojených arabských emirátů, která je údajně ohromující. Ocenil podporu a modlitby, které dostala jeho rodina od občanů Spojených arabských emirátů.

Témata: střelba na pražské FF UK (21.12.2023)