Vlasy a pleť na prahu čtyřicítky: jak jste na tom vy?

Vlasy a pleť na prahu čtyřicítky: jak jste na tom vy?

Komerční článek - Jde o reklamní sdělení, stars24.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah.

29. února 2024 18:26

Příroda nám dala krásné a pružné tělo, ale aby takovým zůstalo co nejdéle, musíme pro to něco udělat. Nikdo z nás nemládne, neznamená to však, že musíme automaticky chřadnout. Věděli jste o tom, že za pružnou pletí, krásnými vlasy a nehty, ale také zdravými a pohyblivými klouby stojí mimo jiné jedna klíčová bílkovina? Tu si můžete začít pohodlně doplňovat.

Vlasy, nehty, pleť je to, čeho si na sobě žena v zrcadle všímá nejvíce. A tvoří podstatnou část jejího vnějšího sebevědomí. Pro skvělý pocit ze života je důležitý i bezbolestný pohyb a zdravé klouby, které ženu nezradí při běhu nebo jiném milovaném sportu.

Všechny tyto oblasti spojuje jedna bílkovina – pojivo buněk, které se stará o pružnost a hydrataci tkání. Je to kolagen, stavební protein klíčový pro kůži, chrupavky a sliznice. Přestože tělo člověka si kolagen vyrábí samo, v dostatečném množství je to jen do určitého věku. Právě když začínáme v zrcadle pozorovat první vrásky, postupný úbytek vlasů či lámavé nehty, ale také pukání kostí a kloubů – je to znak toho, že náš organismus už mimo jiné nemá potřebné množství kolagenu.

Dá se tomu však předejít pravidelným doplňováním kolagenu ve formě výživového doplňku. Ne však ledajakého. Na trhu jich dnes je obrovské množství. Kolagen se získává ze živočišných zdrojů - z vedlejších produktů dobytka nebo ryb používají výrobci kolagen v surové podobě. Jeho molekuly jsou však příliš velké na to, aby přešly přes trávení do krevního oběhu člověka.

Na řadu proto přichází štěpení. A to rozhoduje o kvalitě výsledného produktu. Je důležité, aby štěpení bylo šetrné a za studena, bez tepelných úprav. Účinek některých produktů, zejména hovězích kolagenů, snižuje právě nutnost štěpení za použití vysokých teplot. U mořského kolagenu není nutné štěpení za tepla, právě tuto surovinu si proto vybrala česká firma Inca Collagen. Při výrobě využívá enzymatické štěpení za studena, přičemž dbá o to, aby byly výsledkem identické kolagenové peptidy malé molekulové velikosti. Mají specifickou strukturu helisy, díky čemuž jsou bioaktivní a tedy maximálně účinné. Malé bioaktivní peptidy takto mohou při užívání proniknout přímo do krevního oběhu, a tělo člověka je využije ke stavbě nových molekul kolagenu.

Nejlepší kolagen se vyrábí takto a je v práškové formě. Z důvodu, že prášek nepotřebuje konzervanty a stačí si jej rozmíchat s vodou a vypít. Jiné formy, jako například tekutý kolagen, většinou obsahují mnohé příměsi, které mohou blokovat vstřebávání peptidů. Česká značka Inca Collagen proto zůstává při 100% čisté práškové formě, nepoužívá příchutě ani konzervanty. Jedná se o přírodní kolagen z mořských ryb mikronizovaný do podoby prášku.

Pokud jde o čistý a správně zpracovaný produkt, může být velkou oporou v době nastupujících prvních příznaků stárnutí. „Ve středním věku jsou tyto výživové doplňky nepostradatelnou zbraní v prevenci stárnutí kůže, nehtů, kloubů a šlach. Zejména po 40. roce života je vhodné užívání doplňků stravy s obsahem kolagenových peptidů. Nejlepší jsou ty přípravky, které obsahují celý komplex kolagenových peptidů,“ vysvětluje dermatoložka, doktorka Jana Molčanová z kliniky Medoderm.

Napijte se krásy

Ne nadarmo se kolagenu říká také „bílkovina mládí“. Práh mladého věku se tak v dnešní době posouvá mnohem výše. Takže dámy blížící se ke čtyřicítce – nemáte důvod klesat na duchu. Jste stále mladé ženy a díky zdravému životnímu stylu a pravidelnému doplňování kvalitního kolagenu, jako je Inca Collagen, budete hravě konkurovat dvacítkám.

100% čistý hydrolyzovaný Inca Collagen vám pomůže:
●     podpořit elasticitu pleti a tím přispět k redukci menších vrásek a prevenci tvorby nových,
●     podpořit regeneraci a obnovu pleti a zlepšit její strukturu,
●     podpořit zdraví vlasových kořínků, pomoci probudit vlasy k životu a posílit je,
●     pomoci zastavit vypadávání vlasů a podpořit jejich hustotu,
●     podpořit nehtové lůžko a růst pevnějších nehtů,
●     přispět k udržení zdravých dásní a zubů.

A to není všechno, co kolagen dokáže. Může být nápomocný i později, v období, na které mnoho žen nerado myslí. Klimakterium však nemusí být žádný strašák. Kolagen v menopauze může sloužit jako podpora pohybového aparátu, přispívat k prevenci rozvoje osteoporózy, držet vás nad hladinou po stránce krásy – lepší pleť a vlasy potěší snad každou ženu. Zkrátka toto období můžete přežít příjemněji, než se na první pohled jeví.

Mořský Inca Collagen je na českém a slovenském trhu již 8 let a za tu dobu si získal více než 250 tisíc spokojených zákazníků. Nevyjímaje ženy jak v mladém, tak ve středním věku.

„Mně pomohl váš Inca Collagen na vlasy a pleť, měla jsem velké pigmentové skvrny, které se stáhly a moje pleť vypadá mnohem lépe.“ Violka Bystričanová Styková

„Váš kolagen mi pomáhá udržet pleť a pokožku v zachovalém stavu a pomáhá mi i na kolena.“ Martina Balocká

Takže dámy, ať už jste v jakémkoli věku, napijte se krásy v podobě Inca Collagen a dopřejte si mládí déle, než příroda plánovala.

Témata: pr článek