Vladimír Růžička: Trenér posledních českých mistrů světa má nové angažmá

Vladimír a Marie Růžičkovi 3

Autor: Pavel Krejčí

30. září 2023 9:25

Bývalého reprezentačního trenéra Vladimír Růžička čeká nová výzva v podobě prvního zahraničního angažmá. Mluvilo se totiž o jeho odchodu do Slovanu Bratislava a tyto spekulace zesílily poté, co jej druholigový klub Ústí nad Labem nahradil Jiřím Mertou, jak oznámilo ve čtvrtek vedení Severočechů. Růžička tak měl díky tomu umetenou cestu do Bratislavy, což se nakonec potvrdilo.

V ústeckém klubu hrající třetí tuzemskou nejvyšší hokejovou soutěž ve skupině Západ působil Růžička teprve od poloviny července a od začátku nové sezóny tak stihnul odtrénovat jen dva zápasy, přičemž jeden vyhrál a druhý prohrál.

Jak informoval server iDnes.cz, jeho kroky zamířily ve čtvrtek do Slovanu Bratislava hledajícího aktuálně nového trenéra poté, co se klubu nevydařil start do nové sezóny. Po čtyřech kolech tamní nejvyšší soutěže má totiž tento klub, jenž v minulosti hrál i v Kontinentální hokejové lize, na svém kontě jen tři body. Pohybuje se tak až na desátém místě tabulky čítající celkem dvanáct mužstev. 

Naposledy v neděli držitel deseti slovenských ligových titulů prohrál ostudně 1:5 se Spišskou Novou Vsí, což bylo poslední kapkou pro tamní klubové vedení, jež se následně rozhodlo odvolat dosavadního kouče Jána Pardavého. A nebyl to jediný odchod z tohoto tradičního slovenského klubu. Skončil tam totiž také sportovní manažer Oto Haščák.

Spekulace o odchodu na Slovensku skončily ve čtvrtek odpoledne, kdy Slovan Bratislava potvrdil, že se Růžička stává jeho koučem s tím, že má smlouvu podepsanou do konce této sezóny.

Připomeňme, že litvínovský odchovanec, jenž letos oslavil šedesáté narozeniny, se může pyšnit vizitkou někdejšího kapitána národního týmu, který ho z této pozice v Naganu dovedl ke zlatým olympijským medailím, a bývalého kouče národního týmu, s nímž zase vyhrál zlato na MS v letech 2005 a 2010. Dále pak vyhrál dvakrát českou extraligu s pražskou Slavií a jako trenér dále působil také v Chomutově, Kadani, Hradci Králové a Litvínově.

Témata: Vladimír Růžička hokej