Víkendové počasí: První březnové volno nepotěší milovníky sluníčka!

Počasí, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí

2. března 2024 6:00

Sluníčka si lidé v Česku během prvního březnového víkendu moc neužijí. Povětšinou totiž má být zataženo. Denní maxima přesto dosáhnou až 16 stupňů. Tepleji bude v neděli, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Dnes může být chladněji na západě území republiky a v místech, kde se bude držet mlha. Jinde může teploměr ukázat až 15 stupňů. Předpověď na neděli pak slibuje ještě o stupeň vyšší maximum. 

Předpověď na sobotu:

Zataženo až oblačno, zpočátku na severozápadě místy občasný déšť, jinde srážky jen ojediněle. Odpoledne a večer částečné ubývání oblačnosti. Zpočátku místy, večer ojediněle mlhy. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, na západě a při déletrvající mlze kolem 10 °C, v 1000 m na horách kolem 7 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na západě Čech jen slabý.

Předpověď na neděli:

Oblačno až polojasno, zpočátku místy mlhy nebo nízká oblačnost a ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Nejnižší noční teploty 9 až 4 °C, na západě a jihozápadě až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 16 °C, při déletrvající nízké oblačnosti kolem 9 °C. Mírný, ve východní polovině území postupně čerstvý jižní až jihovýchodní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Vítr bude večer částečně slábnout.

Témata: Počasí Jaro ČHMÚ