VIDEO z policejního zásahu u požáru na Zbraslavi. Takhle probíhala záchrana lidí

Hasiči zasahovali u požáru ubytovny ve Zbraslavi. (24.12.2023)

Autor: Jan Hrabě

25. prosince 2023 10:50

Pražská policie zveřejnila video ze záchrany osob během tragického požáru ubytovny v pražské Zbraslavi, k němuž došlo na Štědrý den. Vyžádal si jeden lidský život a 17 zraněných lidí. Předběžně už byla stanovena i příčina neštěstí.

Video, které zveřejnila policie na sociální síti X, zachycuje zásah policistů Speciální pořadové jednotky. "Za pomoci žebříků bylo z budovy zachráňeno šest osob a čtyři kočky," uvedli strážci zákona. 

Na místě zasahovali také hasiči a záchranáři, kteří ošetřili tři zraněné policisty. "Jako předběžná příčina požáru byla stanovena technická závada," sdělila policie.

Na místě v noci na neděli zasahovalo několik jednotek hasičů, podle jejich informací se uvnitř objektu nacházelo patnáct osob a sedm domácích mazlíčků. "Dvě osoby byly převezeny zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. V nejvíce zasažené místnosti byla nalezena osoba bez známek života," uvedli hasiči. K požáru vyjíždělo také několik posádek záchranné služby a speciál Fénix. 

Český statistický úřad (ČSÚ) loni evidoval 2 326 požárů v Praze. Případů bylo o více než 500 více než v předchozím roce. 

Témata: Požáry Hasiči Policie ČR Praha