VIDEO: Mistrům světa gratuloval i Petr Pavel! Tohle řekl prezident v šatně

Mistrům světa přišel pogratulovat i prezident Petr Pavel.

Autor: Jan Hrabě

27. května 2024 12:18

Mezi prvními gratulanty k triumfu na domácím mistrovství světa v ledním hokeji byl prezident Petr Pavel, který za českými mistry světa dorazil po zápase do šatny. Pavel vyzdvihl kromě sportovního úspěchu i bezchybnou organizaci šampionátu v Praze a Ostravě. 

Pavel hráčům v čele s kapitánem Romanem Červenkou a realizačnímu týmu vedenému hlavním trenérem Radimem Rulíkem nejprve pogratuloval. 

"Když jsem byl na prvním zápase s Finskem, tak myslím, že asi málokdo tušil, že by to takhle mohlo dopadnout. A já jsem si celou dobu sobecky přál, aby to, když už jsme na domácí půdě a já u toho můžu být, tak aby to tam padlo. Je to jenom vaše zásluha, a opravdu krásná," řekl prezident novým mistrům světa.

Hlava státu zmínila i úspěšné pořadatelství. "Nejenom, že jste vyhráli zlaté medaile, zároveň celá organizace toho šampionátu nám jako republice udělala hrozně dobré jméno. Takže ze všech stran skvělý," poznamenal. 

Česko podle Pavla potřebovalo takové sportovní vítězství jako sůl. "Chybělo nám zase nové Nagano a vy jste ho dneska přinesli, protože tahle země, bohužel, se dokáže shodnout jenom na tom, když se nám zadaří v nějakém profilovém sportu. A to je třeba hokej. I kdyby to mělo být jen na chvilku, že aspoň chvilku jsme hrdí na to, že jsme Češi, tak to za to stálo," dodal.

I prezidenta zlili slavící hráči šampaňským, jak dokazují další zveřejněné záběry ze šatny. Pavel se mimo jiné dal do řeči se střelcem vítězného gólu Davidem Pastrňákem. 

Česká reprezentace zvítězila v nedělním finále domácího šampionátu nad Švýcarskem 2:0. Obě branky padly až ve třetí třetině zápasu. Rozdílový gól vstřelil bostonský útočník David Pastrňák, šlo o jeho první zásah na turnaji. Výhru pak v poslední minutě pečetil do prázdné branky David Kämpf. 

Témata: Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 Hokej MS Petr Pavel