Větrné počasí jen tak neskončí. Meteorologové upřesnili výstrahu

Větrný rukáv

Autor: Jan Hrabě

24. ledna 2024 12:13

Nejen středa bude v Česku větrným dnem, vyplývá z nejnovější výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V části země bude foukat silný vítr až do čtvrtečního večera, uvedli meteorologové. 

Výstraha před silným větrem platí od dnešních 6:00. Ústav ji ještě před středečním polednem upřesnil. Meteorologové počítají s tím, že zejména v části Moravy a Slezska bude silně foukat také zítra.

"Dnes bude s výjimkou východní Moravy vát čerstvý vítr, který bude v nárazech dosahovat místy kolem 20 m/s (70 km/h). Později večer bude vítr většinou slábnout s výjimkou severozápadní poloviny Moravy a Slezska, kde se i v noci a zítra budou vyskytovat nárazy větru místy až 20 m/s (70 km/h). Ve čtvrtek k večeru bude vítr slábnout i v této oblasti," uvedli na síti X.

Silný vítr může způsobit poškození stromů, menší škody na budovách či komplikace v dopravě. Meteorologové doporučují, aby lidé zajistili okna a dveře či upevnili volně uložené předměty. Měli by také dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel.

Témata: Počasí vítr ČHMÚ