Veselí nad Moravou: Tragický požár domu má jednu oběť

Hasiči zasahovali u tragického požáru na Hodonínsku. (23.2.2024)

Autor: Jan Hrabě

25. února 2024 12:26

Jednu oběť si vyžádal páteční tragický požár rodinného domu ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku. Hasiči jej zlikvidovali během dvou hodin, příčina je předmětem vyšetřování. Jde o první letošní úmrtí při požáru na jižní Moravě. 

Jihomoravští hasiči vyjížděli k požáru v pátek po půl jedenácté večer. "Za čtyři minuty byla na místě naše první jednotka, která po násilném vstupu do domu zahájila v dýchací technice průzkum uvnitř zakouřeného objektu," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. 

Požárníkům ztěžoval práci fakt, že dům byl zaskládán odpadem. Byl proto vyhlášen druhý stupeň poplachu a dorazily posily. Na místě nakonec zasahovalo celkem devět jednotek. 

"Hasiči museli postupně vynášet odpad z místností a venku jej dohašovat. Během zásahu našli hasiči v požářišti osobu bez známek života. Jde o letošní první oběť u požáru v Jihomoravském kraji," sdělil mluvčí s tím, že likvidace požáru byla ohlášena několik desítek minut po půlnoci.

Příčina neštěstí je předmětem dalšího vyšetřování. Hasiči pracují s verzemi nedbalost při topení a technická závada na elektrickém spotřebiči. Škoda byla vyčíslena na 800 tisíc korun. 

Témata: Požáry Hasiči Jihomoravský kraj