Velkou cenu Mexika vyhrál Carlos Sainz!

Carlos Sainz jr. 6

Autor: Zdeněk Tuhý

28. října 2024 2:00

Carlos Sainz dominoval Velké ceně Mexika a přinesl Ferrari další triumf. Španělský jezdec si poradil s Landem Norrisem z McLarenu, zatímco třetí místo obsadil jeho týmový kolega Charles Leclerc. Max Verstappen z Red Bullu, lídr šampionátu, skončil po dvou penalizacích až šestý, což dalo Norrisovi šanci snížit jeho náskok v šampionátu na 47 bodů.

Velkou cenu Mexika formule 1 na okruhu bratrů Rodríguezů ovládl Carlos Sainz z Ferrari. Jedná se již o druhý víkend po sobě co Ferrari dominantně po sobě kralovalo, což všechny znovu mile překvapilo. Pro Sainze se jedná o druhé vítězství v letošním roce a čtvrté vítězství v kariéře. Zároveň se Ferrari posunulo v konstruktérech na druhou příčku před Red Bull. 

Lídr šampionátu Max Verstappen, který startoval ze druhé pozice dostal během závodu hned dvakrát deseti sekundový trest za dostal za vytlačení v soubojích s Norrisem v úvodu závodu. V cíli nakonec dojel šestý. 

Lando Norris obsadil druhé místo poté, co Charles Leclerc v závěrečných kolech udělal chybu a ztratil kontrolu nad vozem v poslední zatáčce, kterou musel zachraňovat. Norris díky tomu stáhl náskok lídra šampionátu Maxe Verstappena na 47 bodů. Do konce sezony zbývají ještě čtyři závody.

Domácí jezdec Sergio Pérez obdržel pětisekundový trest za špatné zastavení na startovním roštu. Mexičan se sice probojoval z 18. místa na třinácté, ale následně znovu klesl na konec startovního pole.

O drama se hned po startu závodu postaral Yuki Tsunoda s Alexem Albonem, kteří kolidovali v první zatáčce a na dráhu musel safety car. 


 
Další závod se jede hned následující týden v brazilském Sao Paulo na slavném okruhu Interlagos.

Témata: Formule 1 Carlos Sainz