Velká pardubická: Která slavná Češka vylosovala koním a žokejům čísla?

Dostihy 3

Autor: Pavel Krejčí

1. října 2023 14:52

Na den přesně za týden se uskuteční nejslavnější český dostih Velká pardubická. Startovní čísla jsou už několik dní určena, spolu s hrabětem Francescem Kinským dal Borgo je vylosovala zpěvačka Jitka Zelenková. 

Obhájce vítězství Mr Spexe letos osedlá irský amatérský jezdec Patrick Mullins. Bude třináctka šťastným číslem? To se dozvíme za týden. Stejného žokeje bude mít předloňský vítěz Talent, usedne na něj Pavel Složil 

Velká pardubická se Slavia pojišťovnou se tradičně uskuteční druhou říjnovou neděli, letos termín připadá na 8. října. Vítěz si letos z Pardubic odveze rovných pět milionů korun. 

Dostih na 6900 metrů je vypsán pro šestileté a starší koně. Zúčastnit se ho mohou účastnici kvalifikace, Crystal Cupu nebo dostihů steeplechase, steeplechase cross country nebo cross country o délce nejméně 4800 metrů v Irsku, Anglii, Francii nebo Itálii.

Velká pardubická je nejsledovanějším sportovním přenosem na televizních obrazovkách a jediným, který je přenášen na dvou programech České televize. Přímý přenos začíná na programu ČT sport v neděli 8. října v 11 hodin, ve 14:05 se připojí i program ČT1. Velká pardubická odstartuje v 16:00.

Témata: Velká pardubická Jitka Zelenková Dostihy