Vážná nehoda na Strakonicku: Cisternu poslal na bok opilý řidič. Co mu hrozí?

Na Strakonicku havarovala cisterna. (26.2.2024)

Autor: Pavel Krejčí

27. února 2024 17:50

Policisté a zejména hasiči se od pondělního večera museli zabývat nehodou cisterny u Střelských Hoštic na Strakonicku. Řídil ji opilý šofér, který skončil v rukou policie. Hasičský zásah trval až do úterního rána. 

K nehodě došlo na silnici I/22, havarovaná cisterna převážela 20 tun butanu. Zasahující hasiči ji nejprve zajistili, poté čekali na příjezd speciálních vyprošťovacích automobilů pro rozpojení a převrácení návěsu zpět na kola. 

Řidiči hrozí podle serveru novinky.cz obvinění z trestného činu obecného ohrožení. Nadýchal totiž přes jeden a půl promile alkoholu, proto byl na místě zadržen a převezen do cely. Navíc měl po cestě zavinit nehodu už na Horažďovicku. 

Likvidace následků nehody zabrala celou noc. Dorazil odborník přepravní firmy, která zároveň zajistila čerpací zařízení. Kolem druhé hodiny ráno byla silnice uzavřena a začalo vyprošťování cisterny za pomoci jeřábů. Vozidlo se na kolech opět ocitlo ve 4:10. Přečerpání butanu pak zabralo další tři hodiny, popsali hasiči na sociální síti X. 

Témata: Dopravní nehody Hasiči Jihočeský kraj