V Uherském Hradišti se střílelo. Zasahovala policie i záchranka

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

22. září 2023 17:53

Uherskohradišťští kriminalisté vyšetřují od pátečního odpoledne případ střelby na parkovišti obchodního centra. Ozvala se po konfliktu dvojice řidičů. Zatímco jeden skončil v péči lékařů, druhého zadržela policie. 

Policie sdělila, že po 13. hodině obdržela oznámení o střelbě na parkovišti jednoho z obchodních center v Uherském Hradišti. Na místě zadržela muže, jenž použil zbraň, kterou strážci zákona zajistili. 

"Podle dosavadních výsledků šetření pravděpodobně došlo ke vzájemnému konfliktu mezi dvěma řidiči. Jeden z mužů během toho vytáhnul zbraň a druhého muže jednou postřelil do oblasti dolní končetiny," uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Krajští záchranáři uvedli, že situace byla zprvu nepřehledná, protože na linku 155 volalo několik lidí zároveň. Na místě bylo zjištěno, že zraněný muž utrpěl střelné poranění v oblasti levé dolní končetiny těsně pod tříslem.

"Pacient měl velké štěstí, když projektil nezasáhl kost ani tepnu. I tak ztratil asi půl litru krve. Muž byl po incidentu při vědomí, a navíc schopen okamžité reakce, když si sám nasadil škrtidlo. Svědci mu pak na ránu přiložili improvizované tlakové obvazy," popsali zdravotníci.

Pacient byl následně zajištěn v rámci přednemocniční neodkladné péče a transportován do úrazové ambulance uherskohradišťské nemocnice.

Témata: Policie ČR střelba Zlínský kraj