V Kralupech zachvátil ubytovnu rozsáhlý požár. Zranění utrpělo několik lidí

Hořící ubytovna u kralupského vlakového nádraží. (10.1.2024)

Autor: Pavel Krejčí

10. ledna 2024 13:39 | Aktualizováno: 10. ledna 2024 15:03

V Kralupech nad Vltavou došlo dnes kolem poledne k rozsáhlému požáru na ubytovně. Podle reportéra našeho serveru je na místě nejméně sedm zraněných.

"Zasahujeme v Kralupech nad Vltavou u požáru ubytovny. Evakuujeme osoby, které se nacházejí uvnitř. Vyhlášen je druhý stupeň požárního poplachu. Na místo míří také náš evakuační autobus pro zajištění tepelného komfortu evakuovaných," uvedli hasiči na síti X.

Na místě zasahovalo několik vrtulníků a všechny složky IZS. Podle informací našeho serveru byli v době požáru v ubytovně lidé, hasiči je z budovy evakuovali. Po požáru bylo sedm zraněných.

"Stále provádíme průzkum všech bytových jednotek, abychom si byli jisti, že uvnitř nikdo nezůstal. Hasební zásah probíhá, nasazena byla přetlaková ventilace k odvětrání objektu, na místo míří jednotka předurčená na ochranu obyvatelstva pro komfort zasahujících i zasažených osob," uvedli hasiči.

"Operační středisko na místo posílá 4 záchranářské posádky, 2 lékaře, LZS Praha, HK, Ústí a 2 inspektory provozu," doplnili středočeští záchranáři. 

Témata: Požáry Hasiči středočeský kraj