V Bratislavě střílel útočník do lidí. Jeden mrtvý a čtyři zranění

Policie SR, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl

28. září 2023 8:33

K dramatickým chvílím došlo dnes v noci v bratislavské části Dúbravka. Z okna bytovky tam náhodně střílel muž na kolemjdoucí. Při útoku došlo ke zranění tří civilistů a jednoho policisty. Ti útočníka následně smrtelně zranili.

Podle serveru noviny.sk muž začal kolem jedné hodiny v noci střílet na civilisty z okna. Poté vyšel před bytovku a střelba pokračovala na ulici. Následně se měl útočník vrátit zpět do svého bytu, odkud zazněl výbuch a z něhož poté vyběhl na policisty s nožem. Ti měli útočníka v mezipatře smrtelně zranit.

"Na základě telefonátu na tísňovou linku 155 v noci na dnešek Krajské operační středisko Bratislava vyslalo čtyři posádky do městské části Dúbravka. Na místě se nacházely čtyři osoby se střelnými poraněními, které byly po prvotním ošetření transportovány do nemocnic. U páté záchranáři konstatovali exitus," uvedli záchranáři na facebooku.

Podle médií měli civilisté měli střelná zranění na rukou či nohou. Policista, který měl bodná zranění po útoku nožem a byl také postřelen, musel být v nemocnici operován. Podle informací TV JOJ je mimo ohrožení života.

Na místě se nyní nacházejí desítky policistů, techniků a kriminalistů včetně policejních vyšetřovatelé, prokurátorka i vyšetřovatel z úřadu inspekční služby. Celá ulice je obehnána páskami a policisté prohledávají okolí.

Témata: Slovensko útok