Úmrtí muže v Luhačovicích: Cizinci se porvali před barem, jeden zemřel

Policie ČR

Autor: Jan Hrabě

22. července 2024 8:25

Policie se od noci ze soboty na neděli zabývá okolnostmi tragické bitky před barem v Luhačovicích. Potyčku sedmi cizinců totiž nepřežil čtyřicetiletý muž. Strážci zákona po incidentu uklidňují místní, že se nemají čeho bát. 

"Včera v brzkých ranních hodinách došlo před jedním z barů v Luhačovicích k fyzické potyčce bez použití zbraní mezi sedmi muži. Jeden z nich následně na místě zemřel. Jednalo se o čtyřicetiletého cizince. Rovněž ostatní účastníci incidentu jsou cizinci, kteří na našem území pobývají legálně. Všechny aktéry potyčky jsme ztotožnili," uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová v neděli.

Případem se zabývají zlínští kriminalisté, kteří momentálně vyhodnocují kamerové záznamy a čekají na výsledky nařízené soudní pitvy. Skutek byl zatím kvalifikován jako trestný čin ublížení na zdraví a výtržnictví.

Policie nicméně uklidnila místní občany. "Lidé v Luhačovicích se nemusí ničeho obávat, ve městě jsme preventivně posílili přímý výkon služby, máme k tomu dostatek sil a prostředků," dodala Kyšnerová. 

Témata: krimi Policie ČR