Trumpova manželka promluvila: Monstrum nám mohlo změnit život

Melania Trumpová (foto: Toglenn)

Autor: Pavel Krejčí

14. července 2024 21:39

Byli jsme na pokraji zdrcující změny, vyjádřila se jménem rodiny Melania Trumpová. Manželka bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, která málokdy prolomí mlčení, se v neděli vyjádřila k neúspěšnému atentátu na svého muže. 

Trumpová v příspěvku na sociální síti X označila střelce Thomase M. Crookse za "monstrum", které vnímalo jejího muže jako "nelidský politický stroj". Podotkla, že se synem Barronem byli na pokraji zdrcující životní změny, když viděli, jak kulka zasáhla bývalého prezidenta. 

Slovinská rodačka napsala, že myslí na ostatní Američany a děkuje lidem z celého politického spektra za podporu. Vyjádřila také soucit s rodinami obětí. Podobně jako manžel vyzvala k jednotě a nabádala spoluobčany, aby se "povznesli nad nenávist a jednoduché ideje, které vedou k násilí".

V neděli se podruhé od atentátu projevil také sám Trump. Podle BBC poděkoval svým příznivcům za modlitby. "Byl to pouze Bůh, který zabránil tomu, že se nestalo nemyslitelné. Nezačneme se bát, ale zůstaneme pevní v naší víře tváří v tvář zlobě," napsal na své sociální síti Truth Social. Zmínil také lidi, kteří při střelbě přišli o život nebo utrpěli zranění.

"Modlíme se za zotavení těch, kteří byli zraněni, a zanecháme si v srdcích vzpomínku na občana, který byl strašlivě zavražděn," pokračoval exprezident a vyzval Američany, aby zůstali jednotní. "Opravdu miluji naši zemi a vás všechny a těším se, že promluvím k našemu skvělému národu tento týden z Wisconsinu," dodal. 

Teprve dvacetiletý střelec Thomas M. Crooks na sobotním volebním mítinku v pensylvánském Butleru zasáhl republikánského prezidentského kandidáta Trumpa, zabil jednoho muže a další dva zranil. Tajná služba útočníka na místě zabila. Exprezident má poraněné ucho, po ošetření byl z nemocnice propuštěn. 

Témata: Melania Trumpová atentát na Donalda Trumpa (14.7.2024, Pensylvánie, USA) Donald Trump USA