Tropické počasí vydrží celý týden, pak se ochladí

Letní počasí

Autor: Libor Frýdl

16. července 2024 6:00

Tropické počasí nás bude provázet celý tento týden, po víkendu se ale začne ochlazovat. Ukazuje to předpověď počasí ČHMÚ.cz.

Předpověď na středu:

Oblačno až polojasno, ojediněle, v jihovýchodní polovině území místy přeháňky nebo i bouřky. K večeru ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C, na západě a severu Čech kolem 13 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, na jihu Moravy kolem 30 °C. Slabý západní až severozápadní vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na severní až severovýchodní.

Předpověď na čtvrtek:

Polojasno až jasno, na Šumavě při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, na západě a severu Čech kolem 13 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C. Slabý proměnlivý nebo severovýchodní vítr do 4 m/s.

Předpověď na pátek:

Polojasno až skoro jasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Předpověď na sobotu:

Jasno až polojasno, zejména na horách při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 29 až 33 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Vyhlídka počasí od neděle do úterý:

V neděli polojasno, od západu přechodně až zataženo a zejména v Čechách s přeháňkami a bouřkami. V dalších dnech většinou polojasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle, postupně místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 20 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 33 °C, postupně 25 až 30 °C.

Témata: Počasí Léto