Tropické počasí se rozloučilo, přichází ochlazení. O víkendu se ale opět oteplí

Počasí

Autor: Libor Frýdl

13. září 2023 6:00

Počasí se v následujících dnech ochladí a denní maxima klesnou i pod 20 stupňů. Léto se ale ještě úplně neloučí a o víkendu se opět oteplí.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na středu:

Oblačno až zataženo, zpočátku místy polojasno. Během dne od jihozápadu na většině území přeháňky, místy bouřky, v závěru dne od severozápadu ubývání srážek. Na východě srážky až večer. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 29 °C, na západě a jihozápadě Čech kolem 22 °C, v 1000 m na horách kolem 20 °C, v Beskydech kolem 24 °C. Slabý, během dne postupně mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na severozápadní a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na čtvrtek:

Zpočátku oblačno až zataženo, zejména na jihu a jihovýchodě území místy déšť. Od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti místy až do vyjasnění. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, na západě a severu Čech při zmenšené oblačnosti kolem 10 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s, bude odpoledne a večer od západu slábnout.

Předpověď na pátek:

Jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, na jihovýchodě a jihu místy kolem 12 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na sobotu:

Skoro jasno až polojasno a při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý proměnlivý, přes den mírný východní až jihovýchodní 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli:

Jasno nebo polojasno a při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ráno místy mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý proměnlivý, během dne ve východní polovině území mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Témata: Počasí Déšť