Trojnásobná vražda v Hořovicích: S jakou vyšetřovací verzí policie pracuje?

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí

27. února 2024 10:54

Středočeští kriminalisté nadále vyšetřují trojnásobnou vraždu v Hořovicích na Berounsku, kdy oběťmi jsou žena a dvě malé děti. Policie podle dostupných informací nadále pracuje s vyšetřovací verzí, ve které je ze spáchání hrůzného činu podezřelý partner zavražděné ženy. 

Jak informoval server novinky.cz, policie nehodlá zveřejňovat další informace k případu, například výsledek pitvy či příčinu smrti, protože v případu figurují nezletilé oběti. "Podezřelým ze zločinu vraždy zůstává muž narozený v roce 1990," uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Středočeská policie v neděli informovala, že krajští kriminalisté od soboty prověřují smrt tří osob, konkrétně dospělé ženy a dvou malých dětí. Těla bez známek života byla nalezena v jednom z bytových domů v Hořovicích. 

"Dle ohledání těl měla žena s dětmi zemřít násilnou smrtí. Podezřelým z tohoto hrůzného činu by měl být partner zemřelé, po kterém jsme intenzivně pátrali. Nakonec byl muž nalezen ve spolupráci s kolegy z jihomoravského kraje bez známek života v ubytovacím zařízení na Břeclavsku," uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová o víkendu.

Web extra.cz s odvoláním na své zdroje napsal, že muž oběti uškrtil, zabalil do dek a pak s nimi strávil několik dní v bytě, zatímco z mobilu partnerky posílal zprávy jejím rodičům, aby nikdo nepojal jakékoliv podezření. 

V případu již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy.

Témata: Vražda Policie ČR středočeský kraj