Třinec je v hokeji k neporažení! Cienciala rozhodl v prodloužení, Oceláři mají další titul

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí

29. dubna 2024 9:01

Další sezóna hokejové Tipsport extraligy je u konce. Finalisté z Pardubic a Třince ji protahovali, co to šlo. V rozhodujícím sedmém finále se totiž prodlužovalo, vítězný gól padl v 84. minutě. Na svědomí ho má David Cienciala. 

Střelec titulového gólu přitom načal tuto sezónu v Pardubicích, v jejím průběhu byl ale vyměněn za slovenského veterána Richarda Pánika. Po včerejším dramatu je možné konstatovat, že výměna se více povedla Třinci.

Oceláři vyhráli pátý titul v řadě, i když byli na hraně vyřazení už v šestém utkání semifinále se Spartou. Vyrovnat se jim v něm podařilo zásluhou Daniela Voženílka až v poslední vteřině normální hrací doby. Ve finále proti Dynamu pak prohrávali 2:3 na zápasy, v domácím šestém střetnutí si ale jednoznačně vynutili rozhodující sedmý zápas.

Svěřenci Zdeňka Motáka se v něm ujali vedení, když se prosadil kapitán Petr Vrána. V samém závěru druhého dějství ale vyrovnal pardubický obránce Ondřej Vála. Pak hlavně nikdo nechtěl udělat chybu, ve třetí třetině ani prvním prodloužení gól nepadl. Rozhodnutí přišlo na začátku druhé dvacetiminutovky nastaveného času.

Na klubové úrovni tak v Česku hokejová sezóna 2023/24 skončila, nicméně její vrchol na reprezentační úrovni teprve přijde. Praha a Ostrava totiž v květnu hostí mistrovství světa. 

Témata: Extraliga hokej