Tragický požár v Chodově: Lidé přes kouř nemohli ven, jeden mrtvý

V Chodově na Sokolovsku hořelo. (5.4.2024)

Autor: Jan Hrabě

5. dubna 2024 10:01

Hasiči v pátek zasahovali od brzkých ranních hodin v Chodově na Sokolovsku, kde hořelo v jednom z bytů v panelovém domě. Obyvatelé byli evakuováni, požár nepřežil jeden člověk. Okolnosti neštěstí jsou předmětem vyšetřování. 

Na tísňovou linku zavolali obyvatelé domu s tím, že z bytu v prvním nadzemním patře vychází kouř. Ten se následně rozšířil, takže dům nebylo možné opustit. Vyhlášen byl proto druhý stupeň požárního poplachu, na místě nakonec zasahovalo celkem 11 hasičských jednotek. 

"První jednotka na místě potvrdila, že požár zasáhl celý byt a že na balkonech nad hořící bytem jsou osoby, které čekají na záchranu. Ještě před příjezdem hasičů na místo opustilo dům osm osob, dalších dvanáct pak hasiči zachránili výškovou technikou z balkonů či vyvedením po schodišti ve vyváděcích maskách," popsali hasiči na webu.

Likvidace plamenů trvala několik desítek minut, v hořícím bytě byla posléze nalezena osoba bez známek života. Kromě toho se dva městští policisté nadýchali kouře a po zhoršení jejich zdravotního stavu byli sanitkou převezeni do nemocnice. Výše škody je předmětem šetření, evakuovaní lidé se po dvou hodinách mohli vrátit do svých bytů. 

Český statistický úřad (ČSÚ) loni evidoval 677 požárů v Karlovarském kraji. Bylo jich o více než pět desítek méně než v předchozím roce. 

Témata: Požáry Hasiči Karlovarský kraj