Vražda v Klánovickém lese: Dva mrtví v lese, údajně i dítě

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

15. prosince 2023 18:11 | Aktualizováno: 16. prosince 2023 7:25

Policie vyšetřuje úmrtí dvou osob v pražských Klánovicích, kam vyjížděla kvůli nahlášené střelbě. K události došlo v průběhu pátečního odpoledne, střílelo se v Klánovickém lese. Vpodvečer přiletěl na místo vrtulník s termovizí, který se zapojil do pátrání.

Policie přijala oznámení na tísňovou linku kolem 15. hodiny. "Svědkyně uvedla, že v klánovickém lesním porotu zaslechla několik výstřelů. Okamžitě jsme vyrazili na místo událost prověřit," uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský pro web TN.cz, který o události informoval jako první.  

Svědkyně se na místě pustila podle instrukcí od záchranářů do oživovacích pokusů. Na místo zároveň vyrazily dvě posádky záchranářů a lékař. "Po našem příjezdu ani jedna z osob nejevila známky života, jejich resuscitace byla bohužel neúspěšná," sdělila webu mluvčí záchranářů Jana Poštová. 

Podle informací serveru iDnes.cz zemřeli dospělý člověk a dítě. Prvotní informace pak sice hovořily o tom, že nehrozí další nebezpečí, následně ale na místo přiletěl vrtulník s termovizí kvůli probíhajícímu pátrání. 

Témata: střelba Policie ČR Praha