Tragická sobotní nehoda na D1 má dohru: Policie obvinila řidiče kamionu!

Policie ČR

Autor: Jan Hrabě

5. května 2024 18:38

Policie obvinila řidiče kamionu ze zavinění sobotní tragické nehody na dálnici D1. Muži hrozí v případě odsouzení až šestiletý trest odnětí svobody. Ve směru do Polska se včera srazilo několik vozidel včetně tahače, který převážel tank. Jeden člověk nepřežil.

"Karvinští kriminalisté obvinili čtyřiapadesátiletého řidiče kamionu z trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě odsouzení může byt potrestán až na šest let odnětím svobody," uvedla policie v neděli na sociální síti X.

Policie o tragické události informovala v sobotu krátce před 10. hodinou. Nehoda se stala na 376. kilometru ve směru do Polska, dálnice D1 musela být v místě incidentu uzavřena. Zprůjezdnit se ji opět podařilo až ve večerních hodinách.

"Podle předběžných informací měl řidič tahače převážejícího tank zastavit v pravém jízdním pruhu, za ním zastavilo osobní vozidlo, do kterého narazil kamion převažející automobily. Nehoda si bohužel vyžádala jeden lidský život. Další dvě osoby utrpěly zranění," uvedli policisté na síti X.

Český statistický úřad (ČSÚ) loni evidoval 10 406 dopravních nehod v Moravskoslezském kraji. Bylo jich o necelé dvě stovky více než v předchozím roce.

Témata: Dopravní nehody Policie ČR Dálnice D1