Tragická nehoda u Obory: Policie se zajímá o jízdu mladíka, který smetl rodinu v protisměru

Tragická nehoda se u Obory stala ve čtvrtek pozdě večer. (25.7.2024)

Autor: Pavel Krejčí

26. července 2024 17:35

Policie žádá veřejnost o pomoc v případu tragické čtvrteční nehody u Obory nedaleko Doks, při které jeden člověk zemřel a dalších pět utrpělo těžká zranění. Pomoci s objasněním nehody mohou především svědectví či záznamy z palubních kamer. 

"Při objasňování tragické nehody nám pomohou nejenom informace od jejích přímých svědků, ale také od řidičů, kteří zaregistrovali pohyb osobního vozidla tovární značky Volkswagen Passat bílé barvy po silnici I/38 od Mladé Boleslavi do Obory u Doks od včerejší 22. hodiny do 22:35. V této souvislosti uvítáme záznamy z palubních kamer," uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková s tím, že lidé mají případně volat na tísňovou linku 158. 

Nehoda se stala ve čtvrtek krátce po půl jedenácté večer u Obory. Dvacetiletý řidič osobního vozidla vjel podle svědků vysokou rychlostí do pravotočivé zatáčky, přičemž se neudržel u pravé krajnice a vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s dodávkovým vozidlem, ve kterém cestovala pětičlenná rodina.

Řidič dodávky podlehl zraněním po dlouhé resuscitaci na místě. Jeho manželka byla s těžkým zraněním převezena do liberecké nemocnice. Tři děti pak v kritickém stavu přepravily vrtulníky do traumacenter dvou pražských nemocnic. Těžce zraněn byl i mladík za volantem osobního auta. 

Témata: Dopravní nehody Policie ČR Liberecký kraj