Tragická nehoda u obce Brloh: Motocyklistu srazilo auto při předjíždění, dva mrtví

U Brlohu na Českokrumlovsku došlo k tragické nehodě. (3.9.2023)

Autor: Pavel Krejčí

4. září 2023 8:39

Závěrečný den letních prázdnin je každoročně na silnicích velmi hektický a často také tragický. V neděli vyjížděli jihočeští dopravní policisté ke smrtelné nehodě u obce Brloh na Českokrumlovsku. Událost nepřežili dva lidé.

K nehodě došlo dopoledne na silnici II. třídy mimo uzavřenou část obce. "Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla Škoda Octavia, který jel ve směru od obce Kuklov na obec Brloh a po projetí levotočivé zatáčky vyjel s vozidlem do protisměru, kde v tu dobu přijížděl od obce Brloh motocyklista, následkem čehož došlo ke střetu čelní části motocyklu s boční částí vozidla," uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

Na místě zemřeli dva lidé, a to řidič motocyklu a nezletilá spolujezdkyně z osobního vozu. Záchranáři z místa odváželi řidiče a další dítě, kteří nicméně neutrpěli vážná zranění. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u muže za volantem negativní. 

Český statistický úřad (ČSÚ) loni evidoval 4 441 dopravních nehod v Jihočeském kraji. Bylo jich o 119 více než v předchozím roce. 

Témata: Dopravní nehody Policie ČR Jihočeský kraj