Tragická nehoda u Bernartic na Písecku: Srazila se nákladní auta, jeden řidič zemřel

U Bernartic na Písecku se srazila dvě nákladní auta. (3.11.2023)

Autor: Jan Hrabě

3. listopadu 2023 13:45

U Bernartic na Písecku se v pátek ráno stala tragická dopravní nehoda. Střetla se dvě nákladní vozidla, na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Jeden z řidičů zemřel, druhý byl převezen do nemocnice. 

Nehoda se stala na silnici I/29 v pátek před šestou hodinou. Nepřežil ji řidič nákladního auta MAN, který měl na přívěsu náklad slepičího hnojiva. Při projíždění zatáček se podle prvotních informací dostal s vozidlem do protisměru, kde se střetl s nákladním autem značky Mercedes, které vezlo prázdné kádě na ryby. 

"Následky střetu jsou tragické. Řidič jedoucí od Opařan utrpěl zranění neslučitelná se životem a řidič druhého vozidla byl transportován do nemocnice," uvedla policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Policie uzavřela silnici a odklonila dopravu přes Milevsko a Veselíčko. Vyšetřování tragické události se zhostili kriminalisté, k dokumentaci využili dron. Prošetřování nehody pokračuje. 

Český statistický úřad (ČSÚ) loni evidoval 10 584 dopravnách nehod v Ústeckém kraji. Bylo jich méně než v předchozím roce. 

Témata: Dopravní nehody Policie ČR Jihočeský kraj