Tragédie v Praze: Turista zabil jiného, když ho vzal lahví vodky přes hlavu

Policie ČR

Autor: Jan Hrabě

24. září 2024 11:43

Závažným případem, který skončil smrtí turisty, se od uplynulého víkendu zabývají pražští policisté. Jeden člověk nepřežil roztržku mezi cizinci v centru Prahy. Podezřelého muže se podařilo zadržet, hrozí mu až 16 let ve vězení. 

Podle policie se v sobotu v noci na Národní třídě potkaly dvě skupiny turistů, které trávily víkend v české metropoli. "Nejprve vše probíhalo v klidu a turisté si normálně povídali. Pak mezi nimi došlo k roztržce a jeden z nich druhého udeřil lahví vodky do hlavy. Úder byl tak silný, že se poškozený okamžitě sesunul k zemi a následně bohužel v nemocnici zemřel," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Kriminalisté věděli, že musí pracovat rychle, protože turisté pravděpodobně brzy z Prahy odcestují. Rozjelo se rozsáhlé pátrání, přičemž po několika hodinách byl podezřelý vypátrán a zadržen před hotelem v Praze 2, kde během pobytu bydlel. 

Jde o šestadvacetiletého muže, který je nyní stíhán pro trestné činy těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. V případě odsouzení mu hrozí až šestnáct let odnětí svobody, jelikož následkem byla způsobena smrt. "Kriminalisté zároveň podali státní zástupkyni podnět na jeho vzetí do vazby," dodal mluvčí Daněk. 

Témata: krimi Policie ČR Praha