TRAGÉDIE v Praze: Policisté pronásledující piráty silnic při nehodě zabili dívku

Policie ČR

Autor: Pavel Krejčí

13. září 2024 11:24

Tragická dopravní nehoda za účasti policejního vozu se v noci na pátek stala v Praze. Policisté pronásledovali vozidla s tuningovými úpravami, když narazili do dalšího auta. Nehodu nepřežila dívka, další čtyři lidé utrpěli zranění. 

"Je nám velmi líto této tragédie a pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast. Zraněným přejeme rychlé a úplné uzdravení," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk pro novinky.cz, které na smutnou událost upozornily. 

K nehodě došlo na křižovatce ulic Sokolská a Wenzigova v centru Prahy za běžného provozu. Policisté reagovali na rychle jedoucí vozidla s tuningovými úpravami, přičemž jedno takové pronásledovali se zapnutými majáky. 

"Služební vozidlo se střetlo s civilním autem, ve kterém následně zemřela spolujezdkyně. Všichni zranění skončili v nemocnici," sdělil Daněk. Vozidlo, v němž dívka seděla, nebylo terčem zájmu strážců zákona. 

Okolnostmi nehody se nyní kromě kriminalistů zabývá i Generální inspekce bezpečnostních sborů, jejímž úkolem je prověřovat podezření z trestných činů u příslušníků policie.  

Témata: Dopravní nehody Policie ČR Praha