Tragédie v Chorvatsku: Dítě z Česka nepřežilo výbuch auta!

Policie Chorvatsko

Autor: Jan Hrabě

20. června 2024 12:19

I letos v létě zamíří k moři do Chorvatska statisíce českých turistů. Pro jednu rodinu se ale dovolená u Jadranu proměnila v tragédii poté, co došlo k výbuchu auta. Dítě explozi nepřežilo, další dva lidé utrpěli zranění. Příčina události je předmětem vyšetřování. 

O tragické události, k níž došlo v chorvatském městě Obrovac nedaleko Zadaru, informovala místní policie na webu. Dítě při výbuchu zemřelo, dva lidé byli se zraněními převezeni do nemocnice. Incident eviduje i česká diplomacie.

"Bohužel můžeme potvrdit, že nedaleko Zadaru došlo k blíže neupřesněnému výbuchu, při kterém zemřel český občan a další dva byli zraněni. Okolnosti se dále prošetřují. Čeští diplomaté v Chorvatsku jsou v kontaktu s tamní policií," uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Mariana Wernerová pro web novinky.cz. 

Tragédie se stala ve středu vpodvečer kolem 18. hodiny. Zraněnými osobami mají být dvě ženy, které skončily v péči zadarské nemocnice. Podle lokálních médií zastavilo auto u krajnice kvůli poruše. Poté ze zatím neznámých příčin vybuchlo. Případ je předmětem policejního vyšetřování. 

Témata: Policie Chorvatsko Chorvatsko výbuch