Tragédie otřásla světovým hokejem: Adam Johnson (†29) zemřel po zápase v Británii

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

29. října 2023 11:48

Lední hokej ve Velké Británii zasáhla v uplynulých hodinách obrovská tragédie. Ve věku 29 let zemřel americký hokejista Adam Johnson, který si v minulosti zahrál NHL a v sobotu odehrál poslední zápas za Nottingham Panthers. Klub v neděli potvrdil, že hráč navzdory snaze lékařů a záchranářů podlehl svým zraněním. 

Psala se 35. minuta utkání Challenge Cupu, když Johnson utrpěl řeznou ránu na krku od brusle. Zápas byl okamžitě zastaven, vážně zraněný hokejista byl ošetřen záchranáři a převezen do nemocnice v Sheffieldu, napsala BBC. Klub ale v neděli dopoledne oznámil, že jeho svěřenec zraněním podlehl. 

"V myšlenkách jsme s fanoušky a zástupci obou klubů, zejména s těmi, kteří navštívili či jinak sledovali utkání a budou zasaženi dnešní zprávou," napsali Nottingham Panthers v oficiálním prohlášení.

"Adam, naše číslo 47, nebyl jen výborným hokejistou, ale také skvělým spoluhráčem a člověkem, který měl celý život před sebou. Klubu bude chybět, nikdy nezapomeneme," dodal klub ze střední Anglie. 

Americký hokejista Johnson naskočil ke třinácti zápasům v nejlepší lize světa NHL, za Pittsburgh Penguins dal jeden gól. Několik posledních let působil v Evropě, zahrál si za Malmö ve Švédsku či Augsburg v Německu. 

Témata: Adam Johnson (hokejista) hokej úmrtí