TRAGÉDIE na Slovensku: Dítě zemřelo rodičům v autě přímo před domem

Policie SR, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí

17. července 2024 12:00

Mimořádná tragédie se na začátku probíhajícího týdne stala na Slovensku. Malé dítě tam zemřelo poté, co jej rodiče nechali navzdory velmi teplému počasí v autě. Případem se nyní zabývá policie. 

Každé léto - zvláště pak v posledních letech kvůli stále častějším vlnám veder - se lidem připomíná, aby nenechávali děti v rozpálených autech. Bohužel, u našich východních sousedů přesto v tomto týdnu evidují jeden tragický případ. Agentuře TASR to potvrdila krajská policejní mluvčí z Košic Lenka Ivanová. 

Tragédie se stala v obci Markušovce na Spiši. V pondělí tam našli v rozpáleném autě dítě, které se přivolaným záchranářům už nepodařilo oživit. 

"Dopoledne došlo před jedním z rodinných domů v důsledku nedostatečné péče ze strany rodičů k úmrtí nezletilé osoby, která byla nalezena v zaparkovaném autě. Na místo byla ihned přivolána posádka rychlé zdravotní pomoci, která se nezletilou osobou snažila oživit, ale lékař musel konstatovat exitus," uvedla mluvčí. 

Lékař na těle dítě nenašel známky zranění a nařídil zdravotně-bezpečnostní pitvu. Policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání pro trestný čin usmrcení. 

Témata: Slovensko děti Policie SR