Tragédie na Lounsku: Ve vodní nádrži se se utopily dvě děti

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl

23. srpna 2023 15:35

V úterý odpoledne se vydaly jednotky integrovaného záchranného systému k vodní nádrži Kluček u Libešic na Lounsku. Došlo zde k tragické události, při níž dvě děti utonuly. 

Hasiči a policisté byli povoláni na místo incidentu, potvrdila pro TN.cz Ilona Gazdošová, tisková mluvčí hasičů Ústeckého.

Policie již zahájila vyšetřování této tragédie jako možného případu usmrcení z nedbalosti. Mluvčí záchranné služby Prokop Volejník také potvrdil účast záchranných týmů, které zasahovaly s pozemními i leteckými jednotkami.

Vzhledem k citlivosti případu a účasti nezletilých osob policie nezveřejnila více informací ohledně události. Nádrž Kluček, kde se tato tragédie odehrála, byla podle informací na Facebooku do odvolání uzavřena.

"Z důvodu vzniklé tragické události oznamujeme, že vodní nádrž včetně občerstvení je až do odvolání uzavřena. Omlouváme se za vzniklé komplikace, děkujeme za spolupráci a pochopení. Chtěli bychom vyjádřit upřímnou soustrast rodině a poděkovat všem, kteří se zúčastnili záchranné akce. Prosíme, nebuďte lhostejní, dívejte se kolem sebe," uvedli správci. 

Témata: Ústecký kraj utonutí