Tragédie na D1. Kamion prozradil svodidla a zřítil se z mostu, řidič (41) zemřel

Z D1 se zřítil kamion z mostu a začal hořet. (28.11.2023)

Autor: Jan Hrabě

28. listopadu 2023 9:11

Policie vyšetřuje tragickou dopravní nehodu, která se v brzkých ranních hodinách stala na dálnici D1 v Olomouckém kraji. Řidič ze zahraničí nepřežil poté, co se jeho kamion zřítil z mostu a začal hořet. 

Krajští hasiči po půl sedmé informovali, že zasahují u dopravní nehody u Bělotína, kde kamion prorazil svodidla a zřítil se z mostu. Vozidlo následně začalo hořet. "Požár jsme uhasili a z vozu jsme s dobrovolnou jednotkou vyprostili řidiče a zahájili resuscitaci. I přes snahu zasahujících skončila událost tragicky," uvedli na sociální síti X. 

Při nehodě došlo také k úniku provozních kapalin z proražené nádrže. Místo bylo během pokračujícího zásahu s opatrností průjezdné středním a levým jízdním pruhem.

Okolnosti havárie prověřují přerovští kriminalisté, zahynul jednačtyřicetiletý cizinec. "Řidič při jízdě pravděpodobně usnul, vyjel z dálnice, prorazil svodidla a zřítil se z mostu," sdělila policie s tím, že zjišťuje přesnou příčinu i okolnosti nehody. 

Český statistický úřad (ČSÚ) loni evidoval 5 820 dopravních nehod v Olomouckém kraji. Bylo jich o necelých pět set více než v předchozím roce. 

Témata: Dopravní nehody Dálnice D1 Olomoucký kraj Hasiči