Tomás Plekanec končí s hokejem! Představa byla jiná, stopku mu vystavilo zdraví

Tomás Plekanec oznámil konec hokejové kariéry.

Autor: Pavel Krejčí

28. října 2023 10:19

Tomáš Plekanec oznámil konec bohaté hokejové kariéry, během které si zahrál v NHL i za národní tým. Příčinou jsou zdravotní potíže, které mu vystavily stopku během probíhající extraligové sezóny. Plekanec by jinak stále hájil barvy mateřského Kladna. 

"Bohužel, ze zdravotních důvodů jsem se rozhodl ukončit tuhle sezónu a mojí hokejovou kariéru, i když ta představa byla malinko jiná," přiznal Plekanec v dojemném rozlučkovém videu, které zveřejnili Rytíři Kladno na sociálních sítích.

Legendární centr podle svých slov doufal, že několikatýdenní odpočinek by mohl pomoci k návratu na led. Útočník si chtěl podle svých slov ještě zahrát play-off. "Bohužel se to nestane. I když mě to strašně mrzí, hrozně rád bych pomohl, ale dál by to byl pro mě obrovský risk," vysvětlil fanouškům, kterým věnoval závěrečný vzkaz. 

"Aspoň touto cestou se s vámi chci rozloučit, poděkovat za všechny ty skvělé sezóny, které jsem tady mohl odehrát. Bylo to skvělé, i když jsme hráli na spodku tabulky, ale i tak jsem si to strašně užil," dodal.

Plekanec odehrál většinu kariéry za Montreal Canadiens v NHL. V zámořské soutěži nasbíral 1001 startů, 233 gólů a 375 gólových přihrávek. Poslední roky strávil v české extralize, nejprve hrál za Brno a následně se vrátil na Kladno. S reprezentací, kterou vedl i jako kapitán, má stříbro a dva bronzy z mistrovství světa. 

Témata: Tomáš Plekanec