Tenis: Krejčíková se Siniakovou na Turnaji mistryň končí

Češky ovládly finále Wimbledonu: Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková

Autor: Libor Frýdl

5. listopadu 2023 10:12

Americká tenistka Jessica Pegulaová se stala první finalistkou tenisového Turnaje mistryň poté, co jasně porazila svou krajanku Cori Gauffovou s výsledkem 6:2, 6:1. V závěrečném boji o titul v Cancúnu se postaví proti světové jedničce, Bělorusce Aryne Sabalenkové, nebo Polce Ize Šwiatekové. 

Jejich semifinálový duel byl přerušen kvůli dešti během prvního setu při skóre 2:1 ve prospěch Šwiatekové. Plánované čtyřhry také nebyly odehrány. Organizátoři však oznámili, že Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové, které měly stále naději na postup do semifinále, již nedávají šanci.

Pegulaová udržela vynikající formu na Turnaji mistryň a ani ve čtvrtém zápase neprohrála set. Mladší Gauffovou porazila za 64 minut hry. Tento zápas byl také pozastaven kvůli dešti.

Pegulaová dosud překonala Gauffovou ve třech z jejich čtyř vzájemných střetnutí. Druhé semifinále mezi Sabalenkovou a Šwiatekovou nebylo dokončeno kvůli dešti, a tak se finále dvouhry přesunulo na pondělí.

Naopak čtyřhry by měly probíhat dnes v plánovaném rozpisu. I další zápasy jsou naplánovány včetně závěrečného duelu Pegulaové a Gauffové proti Laurě Siegemundové a Věře Zvonarevové ve skupině Mahahual. 

Naděje na postup do semifinále pro Krejčíkovou a Siniakovou skončila, ačkoli čekaly na výsledky v jejich skupině s nadějí, že by v případě vítězství Pegulaové a Gauffové mohly všechny páry skončit se stejným skóre 3:5 na druhém místě a rozhodoval by poměr vyhraných gamů.

Tato matematická varianta ale již není možná a WTA nezahrnula Krejčíkovou a Siniakovou do aktualizovaného plánu zápasů.
 
 

Témata: tenis Barbora Krejčíková Kateřina Siniaková