"Téměř nazí" pobouřili válčící Rusko! Bude soud, rapper zakryl genitálie ponožkou

Rusko pobouřil večírek

Autor: Pavel Krejčí

29. prosince 2023 9:49

Noční život v Rusku nevyhasl ani během probíhajícího konfliktu se sousední Ukrajinou. Celebrity ale nedávným večírkem překročily hranici a způsobily velký skandál. Jedna popová hvězda dokonce skončila ve vězení, zatímco od několika dalších stačila veřejnosti omluva. Co se stalo? 

Skandál vypukl poté, co televizní moderátorka a herečka Anastasija Ivlejevová uspořádala večírek v moskevském nočním klubu s předepsaným dress codem, aby jeho účastníci byli "téměř nazí". Na případ upozornila agentura AP

Brzy se po sociálních sítích rozšířily fotografie z party, včetně těch, na nichž má rapper Vacio pouze ponožku na svých genitáliích. Ihned se spustila kritika z řad konzervativců, bloggerů či podporovatelů ruského prezidenta Vladimira Putina. 

Například členka parlamentu Maria Butinová, kterou dříve věznily Spojené státy americké jako ruskou špionku, vyzvala policii, aby vyšetřila, zda večírek neporušil ruské zákony zakazující šíření myšlenek LGBTQ+.

Pouhé dva dny po party byl již zmíněný rapper Vacio, vlastním jménem Nikolaj Vasiljev, uvězněn za pobuřování a potrestán pokutou ve výši dvou tisíc dolarů.

Ruská média ve středu informovala, že přibližně 20 lidí zažalovalo Ivlejevovou o miliardu rublů, protože prý spatřením fotografií utrpěli morální újmu. Prostředky by v případě úspěchu žaloby měly zamířit na účet fondu, který podporuje ruské vojáky bojující na Ukrajině. 

Soudní líčení má začít v lednu, přičemž podle AP v tomto konkrétním případě není vůbec zřejmé, jak ruská justice rozhodne. 

Řada ruských popových hvězd v reakci na skandalizaci večírku zveřejnila veřejné omluvy za účast na večírku. 

Témata: Rusko soudy Policie Rusko