Tadeáš Růžička opět v hledáčku mužů zákona! Co s ním chce policie udělat?

Trojice mužů napadla jiného na koupališti v Praze.

Autor: Pavel Krejčí

16. srpna 2024 9:04

Policii podle všeho došla trpělivost s věčným hříšníkem z řad tuzemských zápasníků MMA. Tadeáš „Mawar“ Růžička si nedávno spletl koupaliště s klecí, když společně se svými kamarády napadl jiného muže. Konflikty se mu ale nevyhýbají ani poté. Proto ho strážci zákona chtějí omezit na osobní svobodě. 

Podle informací CNN Prima News podali policisté v případě Růžičky návrh na jeho vzetí do vazby. Zároveň ho mají spojovat s dalšími prohřešky. Už na konci července jsme vás informovali o případu fyzického napadení návštěvníka koupaliště v Praze 6. Napadený se tam zastal mladé dívky, kterou slovně obtěžovala trojice mužů. 

"Jelikož byli agresoři v přesile, začali na poškozeného plivat a následně i napadat. V bojových postojích mu nejprve dva útočníci uštědřili několik facek a ran pěstí a následně třetí útočník v růžových plavkách přistoupil k poškozenému a kombinací kopů a úderů pěstí do obličeje ho poslal k zemi," uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

CNN Prima News tehdy informovala, že tím třetím, kdo se zapojil do konfliktu, byl právě Růžička, zápasník s již značně pošramocenou pověstí. Policisté sdělili, že po výpadu vůči poškozenému z koupaliště utekl a schovával se v nedalekém křoví, zatímco dvojice jeho kamarádů zabalila věci, nasedla do auta a snažila se vyjet z parkoviště. 

"Jelikož ale neměli zaplacený parkovací lístek, tak se zasekli u závory a jeden z mužů tak vyběhl k parkovacímu automatu. Po několika minutách marných pokusů, kdy se mu nedařilo zaplatit, se rozhodl si vyřídit účty s automatem a to opět pěstmi. V boxerském postoji do něj začal bít pěstmi, ale ani tak ho nedonutil, aby jejich auto pustil ven. Mezitím do vozidla nastoupil i útočník v růžových plavkách, který bosý a polonahý přiběhl z vedlejší ulice. Po malé chvíli se jim pak podařilo zaplatit a rychle odjeli neznámo kam," popsal mluvčí. 

Napadený devětadvacetiletý muž byl ošetřen v nemocnici, kde mu lékaři zjistili několik zlomenin v obličeji. Kriminalisté i s pomocí kamerových záznamů zanedlouho útočníky ztotožnili, předvolali je na služebnu a sdělili jim obvinění ze spáchání trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví. Hrozí jim až tři roky vězení, jelikož se takového jednání dopustili opakovaně. Sám Růžička je přitom už od února v podmínce za předchozí incident. 

Témata: Tadeáš "Mawar" Růžička Policie ČR