Tadeáš Růžička má další průšvih: Útok na koupališti! Zápasníkovi hrozí vězení

Trojice mužů napadla jiného na koupališti v Praze.

Autor: Pavel Krejčí

26. července 2024 8:19

Postrach českého MMA Tadeáš „Mawar“ Růžička létá v dalším průšvihu. Koupaliště si totiž spletl s klecí, když společně se svými kamarády napadl jiného muže. A protože je už několik měsíců v podmínce, hrozí mu nyní vězení. 

Pražská policie ve čtvrtek informovala o týden starého případu fyzického napadení návštěvníka koupaliště v Praze 6. Napadený se tam zastal mladé dívky, kterou slovně obtěžovala trojice mužů. 

"Jelikož byli agresoři v přesile, začali na poškozeného plivat a následně i napadat. V bojových postojích mu nejprve dva útočníci uštědřili několik facek a ran pěstí a následně třetí útočník v růžových plavkách přistoupil k poškozenému a kombinací kopů a úderů pěstí do obličeje ho poslal k zemi," uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Podle informací CNN Prima News je tím třetím, kdo se zapojil do konfliktu, právě Tadeáš „Mawar“ Růžička, zápasník s již značně pošramocenou pověstí. Policisté uvedli, že po výpadu vůči poškozenému z koupaliště utekl a schovával se v nedalekém křoví, zatímco dvojice jeho kamarádů zabalila věci, nasedla do auta a snažila se vyjet z parkoviště. 

"Jelikož ale neměli zaplacený parkovací lístek, tak se zasekli u závory a jeden z mužů tak vyběhl k parkovacímu automatu. Po několika minutách marných pokusů, kdy se mu nedařilo zaplatit, se rozhodl si vyřídit účty s automatem a to opět pěstmi. V boxerském postoji do něj začal bít pěstmi, ale ani tak ho nedonutil, aby jejich auto pustil ven. Mezitím do vozidla nastoupil i útočník v růžových plavkách, který bosý a polonahý přiběhl z vedlejší ulice. Po malé chvíli se jim pak podařilo zaplatit a rychle odjeli neznámo kam," popsal mluvčí. 

Napadený devětadvacetiletý muž byl ošetřen v nemocnici, kde mu lékaři zjistili několik zlomenin v obličeji. Kriminalisté i s pomocí kamerových záznamů zanedlouho útočníky ztotožnili, předvolali je na služebnu a sdělili jim obvinění ze spáchání trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví. Hrozí jim až tři roky vězení, jelikož se takového jednání dopustili opakovaně. CNN Prima News navíc připomněla, že Růžička je už od února v podmínce za předchozí incident. 

Témata: krimi Tadeáš "Mawar" Růžička Praha Policie ČR MMA (Mixed Martial Arts)