Střelba v Praze: Muži vystrašili cestující v metru, zasahovala policie

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

6. října 2023 15:44

Pražští policisté s odstupem několika dní informovali, že přesně před týdnem řešili případ střelby v metru. Naštěstí se jednalo o airsoftovou pistoli, přesto hrozí výtržníkovi trest odnětí svobody.

Policisté přijali oznámení o incidentu v pátek 29. září kolem půl desáté večer od vlakového dispečera. Dva muži podle něj ohrožovali střelnou zbraní spolucestující během jízdy ze stanice Pankrác ve směru do centra.

“Policisté z oddělení Metro zjistili, o kterou soupravu se jedná a na muže si počkali ve stanici Muzeum. Tam oba vystoupili a i na nástupišti jeden z mužů kolem sebe stále mával pistolí a několikrát vystřelil do vzduchu a do prostoru před výtahy. Hlídka policistů oba muže za použití donucovacího prostředku namířené střelné zbraně okamžitě zpacifikovala a následně jednoho z nich zadržela,” uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina. 

Při následně prohlídce bylo zajištěno příruční zavazadlo, které ukrývalo věrnou airsoftovou kopii pistole Glock. Podle strážců zákona byla prakticky k nerozeznání od ostré zbraně.

Pětadvacetiletý muž je podezřelý z trestného činu výtržnictví, za který hrozí až dva roky odnětí svobody. “V případě, že by se trestný čin neprokázal, bude řešen za přestupek na úseku zbraní a střeliva,” dodal mluvčí. 

Témata: střelba Policie ČR Metro Praha