"Strašná ostuda." Kalousek byl na pražském letišti, za místní poměry se stydí

Miroslav Kalousek na sněmu strany TOP 09 (25.11.2017).

Autor: Jan Hrabě

6. listopadu 2023 20:27

Exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) zkritizoval poměry v Česku po zkušenosti z pražského letiště. Vadí mu fakt, že k objednání taxíku je třeba se registrovat nebo si nainstalovat aplikaci. 

Kalousek svůj příspěvek uvedl slovy, že měl na letišti neuvěřitelnou zkušenost, se kterou se nemůže smířit. Podle vyjádření si chtěl vzít taxi a zaznamenal řadu hezkých aut společnosti Uber. "Jenže jsem se dozvěděl, že aby mi byla služba poskytnuta, musím si jí objednat přes aplikaci, nebo se zaregistrovat v terminálu v letištní hale," nechápal.

Bývalý politik konstatoval, že se nechce nikde registrovat. "Chci taxíka, kterému zaplatím buď kartou, nebo v hotovosti a dostanu účet," prohlásil s tím, že tu samou záležitost nechápali ani šokovaní cizinci. "Takže jsem se nejenom nesvezl, ale ještě jsem se styděl za poměry ve vlastní zemi," napsal.

Exministr vyzval akcionáře letiště i zástupce Prahy k nápravě. "Tohle je totiž strašná ostuda. Letiště je branou do země, která musí být přátelská. Když sem někdo přiletí poprvé v životě a tohle bude jeho první zkušenost, bude si možná přát, aby to byla i zkušenost poslední. Procházel jsem různými letišťmi do mnoha zemí na světě, ale tohle jsem nezažil nikde," dodal.

Uber provozuje taxislužbu na Letišti Václava Havla od letošního jara. Firma zvítězila v koncesním řízení, do kterého se přihlásili dva uchazeči, přičemž garantovala pevně stanovenou cenu jízdy předem či zajištění dopravní obslužnosti v režimu 24 hodin denně.

Témata: Miroslav Kalousek Letiště Václava Havla Praha Uber