Štáb České televize byl během natáčení v San Francisku přepaden a okraden

Česká televize

Autor: Libor Frýdl

14. listopadu 2023 14:26

Štáb České televize byl během natáčení v americkém San Francisku, kde měla proběhnout schůzka prezidenta Joea Bidena s jeho čínským protějškem Si Ťin-pchingem, přepaden. Podle vyjádření zástupce šéfredaktora ČT, Martina Řezníčka, jsou všichni reportéři v pořádku.

Incident se stal v neděli poblíž knihkupectví City Lights Bookstore, informovala tamní média. Členové štábu informovali policii, že tři ozbrojení jednotlivci je přinutili předat jim své vybavení a uprchli svým vozem.

Sanfranciská policie oznámila, že případ vyšetřuje oddělení loupeží. Okradeni byli kameraman Milan Noska a zahraniční zpravodaj v USA Bohumil Vostal. Celková hodnota ukradeného vybavení činí 18 000 dolarů (414 000 Kč).

Řezníček v pondělí večer na sociální síti X uvedl: "Oba jsou v pořádku a s náhradní technikou pokračují v práci." Později Vostal poděkoval za podporu a oznámil, že štáb zůstává v San Francisku kvůli plánované schůzce Bidena se Si Ťin-pchingem ve středu.

Deník poukazuje na to, že tato událost negativně odráží na San Francisku, které již čelí negativní publicitě kvůli kriminalitě, bezdomovectví a drogové problematice.

V uplynulých letech byli ve městě okradeni i jiní novináři, včetně štábu televize CNN, kterému v březnu u radnice vykradli auto během natáčení reportáže o zločinnosti v San Francisku.
 

Témata: Česká televize