Srážka dvou vlaků v Praze: Desítky zraněných, strojvedoucí byl pod vlivem alkoholu

V Praze-Libni se srazily dva osobní vlaky. (18.9.2024) 2

Autor: Jan Hrabě

18. září 2024 8:19 | Aktualizováno: 18. září 2024 11:00

Přes 30 zraněných si vyžádala ranní srážka dvou osobních vlaků v pražské Libni. Na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému, byl vyhlášen traumaplán. Nehodou se zabývá policie, podle které byl jeden ze strojvedoucích pod vlivem alkoholu. 

O nehodě na Balabence v Libni informovali krátce před osmou hodinou ranní pražští záchranáři, kteří na místo vyslali inspektora, dvě lékařské, čtyři záchranářské posádky a speciální vůz Fénix. Prvotní informace hovořily o 10 až 15 lehce zraněných, nakonec bylo ošetřeno více lidí. 

Záchranáři po ukončení traumaplánu v 10:15 uvedli, že 25 pacientů bylo odvezeno přímo z Balabenky a dalších 10 následně z Vysočan. "Dominovaly úrazy hlavy, končetin, výjimkou nebyly zlomeniny," popsali zdravotníci. 

Podle pražských hasičů, kteří na místě zasahují společně s kolegy ze Správy železnic, se srazily dva osobní vlaky, což potvrzují také zveřejněné fotografie. V průběhu zásahu složek IZS byla obousměrně uzavřena Čuprovu ulici. 

Z webu Českých drah vyplývá, že kvůli srážce vlaků mezi stanicemi Praha hlavní nádraží a Praha-Vysočany byl na trati přerušen provoz. S omezením se v tuto chvíli počítá po celé dopoledne. 

Případem se zabývají kriminalisté ve spolupráci s Drážní inspekcí. Věc je prověřována pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Policie již sdělila, že dechová zkouška u jednoho ze strojvedoucích byla pozitivní. Byl proto převezen k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.

Témata: Nehody vlaků Vlaky Praha