Messi, nebo Zorro mstitel? Barcelona tuší, jak vyřešit zranění opory!

Lionel Messi 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. dubna 2019 12:23

Z Lionela Messiho se může v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů proti Machesteru United stát maskovaný mstitel Zorro. V úvodním utkání v Anglii mu totiž jeden z protihráčů přivodil nepříjemné zranění v obličeji, po kterém je možné, že si za týden bude muset nandat speciální masku.

Manchester United si chtěl tentokrát na Lionela Messiho, který anglickému celku pomohl uštědřit dvě finálové porážky v Lize mistrů v letech 2009 a 2011, došlápnout. Proto na něj nasadil osobní obranu, kterou měl na starosti Chris Smalling. V jednom z mnoha vzájemných střetů to však trochu přehnal.

Ostrý hlavičkový souboj v první půli totiž argentinská superstar odnesla krvavým šrámem, když Smalling, který byl u míče dříve, uštědřil Messimu ránu loktem „od cesty“. Viditelně otřesený hráč Barcelony nakonec utkání dohrál, po něm se však vyrojily spekulace, že na tom není nejlépe.

„Byla to pořádná rána. Messi má jizvu a dost krvácel,“ řekl po zápase reportérům jeho spoluhráč Sergio Busquets. „Nebylo to pro něj nic příjemného, statečně ovšem nasadil pomyslnou masku a hrál nejlépe, jak uměl, což ostatně dělá vždycky,“ dodal španělský reprezentant.

"Smalling sure nose how to stop Messi." pic.twitter.com/6Vam6qCMk2

— Dr. Myocardium breaker???? (@Bobby_FamSeni) 11. dubna 2019

Teď však hrozí, že Messi bude muset v odvetě nasadit masku opravdovou, ačkoliv prvotní informace hovoří o tom, že by jeho zranění nemělo být tak vážné. Argentinec má dnes po návratu do katalánské metropole podstoupit vyšetření otoku v obličeji, které má prozradit víc. Je však velice pravděpodobné, že vynechá víkendový ligový zápas s Huescou.

Do domácí odvety s United si Barcelona veze jednogólový náskok. Na Old Trafford včera zvítězila 1:0, když si hlavičku Luise Suáreze nešťastně srazil do vlastní branky domácí Luke Shaw. Druhý zápas čtvrtfinále Ligy mistrů se odehraje v úterý.

V druhém včerejším utkání zařídil gólem remízu Juventusu na hřišti Ajaxu Messiho věčný rival Cristiano Ronaldo. Portugalec se vrátil po zranění, které ho vyřadilo ze hry na uplynulé tři týdny, a před přestávkou otevřel skóre. Po návratu z šaten však nizozemský tým dokázal vyrovnat.

Témata: Lionel Messi FC Barcelona Manchester United Liga mistrů Cristiano Ronaldo