UFC s Vémolou opět v Praze? Dřív nebo později se to stane, říká Terminátor o svém návratu

Karlos Vémola

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. února 2019 13:33

Zápasy ve smíšených bojových uměních, které jsou známé pod zkratkou MMA, se v Česku těší stále větší popularitě, což neuniklo ani americké organizaci UFC, která sem poprvé zavítala o uplynulém víkendu. Pokud sem zavítá znovu, nechtěl by u toho chybět ani nejznámější zápasník současnosti Karlos Vémola.

Do Prahy dorazila o uplynulém víkendu poprvé v historii americká zápasnická show UFC. Přes šestnáct tisíc diváků vidělo v libeňské O2 aréně hned několik zápasů a v nich také jednu českou zástupkyni Lucii Pudilovou. Domácí reprezentantka ale po boji padla na body se zkušenou Američankou Liz Carmoucheovou.

Redakce serveru stars24.cz měla v pátek možnost mluvit s hvězdou tuzemského MMA Karlosem Vémolou, jehož snem je právě návrat do UFC, kde již zápasil v letech 2010 až 2013 s negativní bilancí dvou výher a čtyř porážek.

„Není to sen, to je realita, to se dříve dřív nebo později stane,“ říká pro stars24.cz sebejistý Vémola o svém plánovaném návratu do americké organizace. Od chvíle, kdy olomoucký rodák opustil UFC, prohrál jen jedinkrát, což rád připomíná. „Já mám z posledních 16 zápasů 15 vítězství.“

Posledních šest zápasů absolvoval Vémola pod hlavičkou české organizace XFN, kde byl držitelem titulu v polotěžké váze. Vémola však na začátku letošního roku překvapil přestupem ke konkurenční organizaci Oktagon.

Tam by ho měl první zápas čekat už příští měsíc. „Zápas bude v březnu,“ potvrdil Vémola pro stars24.cz. „Budou se dít velké věci. Jdu si pro pás Oktagonu,“ vzkázal svým soupeřům.

Zápasník s přezdívkou Terminátor věští MMA v Česku velkou budoucnost. „Jednou u nás bude bráno stejně vážně jako hokej nebo fotbal,“ tvrdí Vémola. „Říkám to pořád, i když se mi na začátku lidé smáli. Já ale věřím, že to bude jeden z nejvýznamnějších sportů v České republice. Začínáme se tomu pomalu blížit,“ dodává závěrem.

Témata: Karlos Vémola UFC MMA (Mixed Martial Arts) sport