Karlos Vémola se pral s policisty! Má teď vůbec jinou možnost, jak se porvat?

Karlos Vémola

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. února 2019 13:00

Opravdu zajímavý kurs nabrala v posledních dnech kariéra populárního zápasníka Karlose Vémoly. Ohlášený odchod neskousla jeho domovská organizace, teď se navíc Vémola i popral s policisty. Jak tohle dopadne?

Redakce serveru stars24.cz ještě v minulém týdnu popisovala, jak se zápasník MMA Karlos Vémola připravuje na březnový duel s Martinem Šolcem. Ten měla pořádat jeho domovská organizace XFN. Najednou je ale všechno jinak, Vémola se totiž rozhodl od smlouvy odstoupit a přestoupit ke konkurenci.

Organizace XFN vydala k celé věci oficiální vyjádření s tím, že až do případného soudního řízení mezi oběma stranami se na radu právních zástupců k věci nechce dále vyjadřovat. Redakce serveru stars24.cz ale má toto vyjádření k dispozici.

Vémola podle něj podepsal s organizací exkluzivní smlouvu do roku 2023, spolupráce však údajně začala během ledna skřípat. Podle XFN byl na vině Vémola, který přestal plnit své závazky a nakonec jednostranně odstoupil od smlouvy. Nyní tak vůbec není jasné, kdy se stále populárnější bijec podívá zpátky do ringu.

Možná proto se musel „poprat“ s policisty. V tomto týdnu totiž zavítal na výcvik speciálních složek cizinecké policie z ruzyňského letiště. Tam se svým sparingem, kterým byl jeden z policistů, předvedl několik ukázek svého bojového umění a podělil se i o zkušenosti z profi zápasu.

Policisté si následně vyzkoušeli nejrůznější nové způsoby a techniky boje. Karlos Vémola ocenil především nasazení a přístup policistů, kteří se neobvyklého workshopu účastnili. Zároveň přislíbil, že si na ně v budoucnu opět najde čas.

Hledání termínu v kalendáři možná nebude tak složité, nikdo totiž neví, jak spor mezi zápasníkem a XFN skončí.

Témata: Karlos Vémola MMA (Mixed Martial Arts) sport Policie ČR