Karlos Vémola skončil v péči lékařů! Víme, co vše podstoupil!

Karlos Vémola

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. února 2019 19:37

Hvězdný bojovník MMA Karlos Vémola se pomalu chystá na svůj další velký zápas, který svede 16. března s veteránem Martinem Šolcem. V rámci přípravy podstoupil komplexní screening, tedy sérii zhruba dvaceti vyšetření během jediného dne. Ten provedl tým lékařů z Kliniky GHC Praha.

„Komplexní screening u nás podstoupil pan Vémola poprvé,“ uvedla pro stars24.cz marketingová specialistka Kliniky GHC Praha Pavlína Rejchrtová, která dodala, že není jediným sportovcem, který na kliniku chodí. „Karlos Vémola je výjimečný v tom, že svůj krok zveřejnil a netajil se ani tím, jak mu některé výsledky screeningu vyšly.“

„Chci zápasit ještě alespoň deset let a chci to dělat špičkově, takže musím zůstat co nejvíc a taky co nejdéle zdravý,“ říká Vémola, který loni oslavil už třiatřicáté narozeniny. „Aktivně zápasím už sedmadvacet let, trénuju šest dnů v týdnu, tréninky mám čtyřikrát denně. Nakládám si maximum a je mi jasné, že pokud chci vyhrávat dál, musím se o svoje zdraví víc zajímat a starat,“ dodal.

Je tedy podle lékařů možné, aby tak náročný bojový sport provozoval až do 43 let? „Možné je všechno. Ukázalo se, že navzdory tvrdým tréninkům je na tom pan Vémola zdravotně stále velmi dobře, což může svědčit o správně nastavených tréninkových plánech, vhodném stravování i o jeho dobré genetické výbavě,“ říká Rejchrtová.

„Komplexní screening ukázal, že tělo pana Vémoly je navzdory mimořádné námaze ve výborné kondici,“ konstatuje primářka interního a kardiologického oddělení kliniky Renata Virtová. „Jak ale i on správně tuší, musí se o svoje zdraví dál pečlivě starat a ošetřit případné "slabší články", aby mohl dál zápasit a hlavně dál vítězit,“ dodává pro stars24.cz Rejchrtová.

Marketingová specialistka Kliniky GHC Praha konstatuje, že komplexní screening není žádná prominentní záležitost, ale může jej podstoupit úplně každý. „Soubor zhruba dvaceti vyšetření je vhodný pro všechny, kteří svoje tělo - fyzicky, ale i psychicky – přetěžují.“

„Zdaleka nejvíc k nám ale chodí manažeři a lidé vysoce pracovně vytížení i v běžných profesích, kteří cítí, že se přepínají a zároveň chtějí zůstat zdravotně v pořádku: zpočátku to byli hlavně muži, ale teď chodí čím dál častěji i ženy,“ dodává Rejchrtová závěrem.

Témata: Karlos Vémola sport MMA (Mixed Martial Arts)